EL CENTRE OCUPACIONAL CORDADA

Una alternativa ocupacional per persones amb discapacitat intel·lectual

És un servei i establiment de Serveis Socials destinat a l’atenció de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, depenent de la FUNDACIÓ OSAS que dona assistència a aquestes persones amb la finalitat que puguin aconseguir, dins de les possibilitats de cadascú i mitjançant un programa individual, la seva màxima integració social.

Situat al cor del barri del Congrés, al districte de Sant Andreu de Barcelona, va ser fundat l’any 1979, per donar continuïtat a tots aquells alumnes de l’escola Sants Innocents que acabada la seva etapa escolar havien d’endinsar-se a la vida adulta.

El Centre Ocupacional CORDADA proporciona els serveis de teràpia ocupacional (STO), amb auxiliar (STO-A) i el servei ocupacional d’inserció (SOI).

Actualment donem atenció diürna a prop de 140 persones amb discapacitat intel·lectual.
(La capacitat registral atorgada al Centre és de 110 places de STO/STO-A i 40 places de SOI).

L’Equip Tècnic del Centre està format per un equip multidisciplinari de 25 professionals.

Estan situades al carrer Manigua, al barri del Congrés – Indians. El comparteixen el Taller Cordada, el CDIAP Rella i l’administració de la Fundació Osas

Per poder accedir a un Centre Ocupacional és necessari que la persona estigui en possessió d’una documentació prèvia

NOTÍCIES DEL CENTRE OCUPACIONAL CORDADA

EL BLOG DE CORDADA

“Una vegada acceptem els nostres límits, podem superar-los”

Albert Einstein

LES FAMÍLIES OPINEN

Fa molts anys que el nostre fill Xavier va començar a fer nusos; nosaltres com a pares, volem agrair l’equip de CORDADA que li va posar la corda. Com a pares que portem al nostre fill Xavier al “Taller CORDADA”, estem molt satisfets i agraïts de com funciona pel qual us donem moltes gràcies

Familia Ocaña Crsitobal

Recomano moltíssim el projecte i l’equip que duu a terme l’atenció i educació dels alumnes

Rosa Santiuste

La meva filla va començar a la institució des de la guarderia, i ara està al taller ocupacional, un lloc a on hi va molt contenta. Si ella és feliç, per mi és perfecte. Respecte als professionals, especials, això no és una feina més i m’agrada molt el tracte que els hi doneu a totes les vostres persones usuàries.

Teresa Crespo

Al taller Cordada el nostre fill pot gaudir d’una vida plena d’activitats i creiem que això és una gran sort. En el món de la diversitat no és fàcil trobar un espai on, des de joves a grans els nostres familiars puguin ser tan feliços, tenir oportunitats i sentir-se també útils i part de la societat en la que hi viuen.

Cal posar en valor, és clar, les i els professionals que dia a dia, donen el millor de si mateixos. També ara més que mai, agrair la constància, la energia vital i la creativitat de tots i totes, que amb la seva bona feina, encomanen l’optimisme i les ganes de viure a tota la comunitat del taller.

Maria Jesús Pérez

Treballar a Cordada va ser una experiència fantàstica! Començar de zero i anar dibuixant amb els meus companys, el que crèiem millor, per acompanyar en el seu creixement a les persones per a les que treballàvem, ha sigut per a mi, un gran aprenentatge de vida!

Conxa

El Marc va començar a OSAS als 4 anys, i allà el van entendre a la perfecció i va passar tota l’edat escolar. Als 20 va passar al taller Cordada, i hem de dir que sempre ha anat molt content, si passem un dia de festa per davant del taller hi té ganes d’entrar. Després del confinament per la pandèmia, quan vam poder tornar al servei, al meu fill li va tornar l’alegria, cosa que li va mancar durant els dies confinat. Està clar que al Marc li agrada socialitzar amb els companys i monitors i aquí ho fa cada dia. Nosaltres estem encantats de la vida!

Antònia Gurt